Ur Pressklipp:

(Stadsgalleriet, Laholms kommun) Laholms Tidning 4/5 2011.

ÓEn gravyrnŒlens mŠstare stŠller ut pŒ Stadshusgalleriet:É..
Med gravyrnŒlen i hand fšrvandlar han kopparplŒtens yta till en spŠnnande bildvŠrld.
Det man fšrst frapperas av dŒ man mšter Ulf Eklunds grafik Šr den oerhšrda tekniska skickligheten.
Sedan upptŠcker man att hans bilder som myllrar av underfundiga infall och spŠnnande detaljer, rymmer en stor portion svart humor. É
Historiska teman och en lŠtt absurd cirkus och varietŽvŠrld dominerar É..Ó

(Vårsalong ”Nordvästarna 50 år” på Landskrona Konsthall)

” Ulf Eklund är härlig med sin provocerande konst. Med clowner, gycklare och märkliga halv-människor har han genom åren velat vara en debattör. Även om humorn och lekfullheten starkt tränger igenom finns verklighetens dova toner, människans utsatthet, där den stora ensamheten är med som kanske viktigaste och oförsonligaste ingrediensen. Här visas många etsningar, bland annat med Tycho Brahe och Ven, också stora väggskulpturer, där Eklund själv är närvarande på ett läckert sätt…”

(Galleri Moment, Ängelholm)

” Jodå. Han håller stilen…Ulf Eklund går vidare i sin konst, beskriver människor och overklighet med en både absurd och lätt surrealistisk ton…Vem som döljs under maskerna är vi inte alltid medvetna om. Men vi kan fantisera …Det känns som om människan befinner sig på fel plats, som om hon ständigt är på väg därifrån till en annan verklighet. ..”

(Höganäs Museum)

” ..Jag har tidigare i recensioner konstaterat att dessa existenser verkar leva i vår normala tillvaro, men bryter mot alla konventioner och blir väsen som gör vad som faller dem in.. Men när jag träder in i salen och ser hans stora olje/akrylmålningar blir det mer dramatiskt, även om det fortfarande har en humorfylld yta, är de betydligt dovare. Här förenas de eklundska fantasivärldarna med hård kall historia och nutid…och Eklund själv som en märklig dubbelnatur, iakttar det hemska skådespelet..”

” Ulf Eklund…har en satirisk ådra i sitt måleri, kryddad med en god portion humor. Detta har bland annat gett honom en fast plats på The House of Humour and Satire i bulgariska Gabrovo, men han är även representerad på Konstmuseer i Prag, Tokyo och polska Majdanek. …”

(Klippans Konsthall)

” Gycklare och flygare”
” Ulf Eklunds utställning på Klippans Konsthall är en hyllning till föreställningsförmågan”, skriver Sören Sommelius, (HD/NST)…. ”Ulf Eklunds visuella universum genomsyras av magisk realism. Hans bilder består av igenkännbara figurer i konkreta miljöer. Men hans konst är alls inte realistisk. Vare verk är mera som en fantasifull saga, hans bilder rymmer berättelser och ses bäst med öppet sinne…Hans färgetsningar är linjefint suggestiva i ett slags östeuropeisk tradition, kanske polsk eller tjeckisk, med många referenser till cirkusens, gycklarnas och teaterns världar. …”